Vårdnadstvist advokat

Det är viktigt att du har en duktig och skicklig advokat som företräder dig vid tingsrätten. Om du följer tipsen nedan kommer du hitta en advokat som kan ge dig professionell juridisk rådgivning och hjälp vid en vårdnadstvist. På forumet kan du diskutera vilka olika bra advokater och jurister inom vårdnadsfrågor som finns tillgängliga och som kan hjälpa dig: Gå till forum.

vårdnadstvist-advokat1. Inrikta dig endast på specialister.
Det finns många advokater och advokatbyråer och de är oftast specialiserade på olika områden. De flesta advokatbyråer skyltar öppet inom vilket juridiskt område de är specialiserade. Du bör därför välja en advokatbyrå som är specialiserad på familjerätt, och på den advokatbyrån finns det garanterat en advokat som är specialiserad på skilsmässor och vårdnadstvister.


2. Begränsa dig inte till din stad.
Om du bor i en mindre kommun kanske det är svårt att hitta en vårdnadstvist advokat, men kom ihåg du kan anlita vilken advokat som helst i hela Sverige. Om du letar i hela Sverige är utbudet stort och det är lättare att jämföra olika advokater. Du kan ha en stor fördel av att välja en bra vårdnadstvist advokat från exempelvis Stockholm om du vet att barnets andra förälder har en allmän advokat från en liten kommun. Det är givetvis dyrare att anlita en advokat från en annan stad då han eller hon måste räkna in resekostnader. Det är upp till dig om du tycker det är värt att betala lite mer för att få en fördel gentemot den andra parten.

3. Statistik.
När du har letat på advokater som verkar lämpliga kan du börja sortera ut fler genom att fråga dem om lite statistik. Fråga hur många olika vårdnadstvister de har företrätt i rätten, och hur många av dessa vårdnadstvister som advokaten har vunnit. Om advokaten har en bra statistik så brukar det inte vara några problem att få ut de här uppgifterna, de som inte har lika bra statistik brukar inte vara lika angelägna av att dela med sig av statistik.

4. Välj rätt.
När du bara har ett par advokater kvar efter alla utsorteringar kan man göra en sista utsortering efter lite olika kriterier. Om kostnaden är viktig för dig så kan du jämföra vad de olika advokaterna kostar och välja den som är billigast. Om personlig kontakt är extra viktigt för dig bör du välja den advokat som du får bäst kontakt med.

Sådär jag hoppas att den där steg för steg metoden kan hjälpa dig att hitta en bra advokat som assisterar dig i din vårdnadstvist. Lycka till!

Relevanta länkar:
http://www.advokatsamfundet.se/Behover-du-advokat/Sok-advokat1/
http://ensamvårdnad.com

Relaterade inlägg